Wij zijn niet enkel een duikclub, maar tevens een duikschool. Dit betekent dat je bij ons brevetten kan behalen als je voldoet aan de nodige vereisten (zie verder).

Training en opleiding

Wij trainen elke woensdagavond tussen september en mei van 21.00 tot 22.00 uur in het zwembad "Palaestra" in Deinze. Daar komen dan ook nog theorielessen bij (voor 1*, 2* en 3*) die gegeven worden in het clubhuis.

In de maand juni wordt op woensdagavond altijd gedoken in de Blaarmeersen in Gent. Voor de nieuwe leden zijn dit hun doopduiken. In functie van je vooruitgang als duiker in spe kan dit natuurlijk ook vlugger zijn.

Wij organiseren regelmatig (2-wekelijks in het duikseizoen) clubduiken, een jaarlijkse clubreis (Egypte, Turkije, Lanzarote, Filippijnen, Bali...) en regelmatig ook niet-duikgerelateerde activiteiten.


Heb je al een brevet ?

Als je al een duikbrevet hebt, kan je, mits je correct verzekerd en medisch in orde bent, gewoon deelnemen aan de duikactiviteiten en trainingen. Je kan natuurlijk ook eerst de sfeer opsnuiven op enkele activiteiten alvorens definitief lid te worden. Wil je nadien verdergaan met een hoger brevet, dan helpen wij je graag kijken naar de mogelijke inschaling.

Welk brevet kan ik behalen ?

In onze federatie bestaan er 4 duikbrevetten, van 1-ster tot 4-Assistent Instructor.

- Een 1-ster duiker heeft noties van de theorie van de duiksport, hij is bekwaam om veilig en correct gebruik te maken van zijn duikuitrusting in een beschermde trainersomgeving en is klaar om openwaterervaring op te doen, begeleid door een ervaren duiker.

- Een 2-ster duiker heeft elementaire theoretische kennis en weet deze toe te passen op de duiksport. Hij is in staat om manifeste duikongevallen te herkennen en er adequaat op te reageren. Alsook heeft hij enige onderwaterervaring opgedaan en is in staat om onder leiding of samen met een andere 2-ster duiker eenvoudige duiken te maken (i.f.v. duikstek, dieptebeperking,...)

- Een 3-ster duiker is in staat "zelfstandig" te duiken. Hij is in staat duiken te leiden die geen uitzonderlijke moeilijkheidsgraad hebben (bv. niet duiken met volslagen beginnelingen). Door de verder doorgedreven theoretische kennis erkent hij alle veiligheidsmaatregelen, herkent alle duikongevallen en kan er gepast op reageren.

- Een Assistent Instructor is in staat "zelfstandig" te duiken. Hij is in staat duiken te leiden in alle wateren en kan beginnende en onervaren duikers begeleiden. Onder verantwoordelijkheid van instructeurs kan hij van deze bepaalde taken overnemen. Zijn ervaring en zijn ver doorgedreven theoretische kennis maakt hem de naam "duiker" waardig maar vooral veilig.

Het eerste jaar wordt de opleiding uiteraard toegespitst op het behalen van het 1-ster brevet. Hiervoor wordt de nadruk gelegd op de basisoefeningen in het water zoals zich vlot voortbewegen (palmen), de duikbril ledigen, zich onder water voortbewegen enzovoort. Iedereen heeft deze oefeningen vrij snel onder de knie. Voor het 1-ster brevet is het ook noodzakelijk om de theorielessen bij te wonen. Na het doen van dan nog 5 doopduiken, is je eerste brevet binnen.

Wens je meer informatie? Dan neem je best contact op met het bestuur.